donderdag 12 mei 2016

Onderweg naar Namo Buddha

We verlaten het kleurrijke stoffige Kathmandu. Een korte rit door de koningsvallei brengt ons naar Panauti. Vanaf hier wandelen we langs aardappelvelden waar druk gewerkt wordt door de plaatselijke bevolking. Ik geniet van het weidse zicht, de stilte en schone lucht. Heerlijk, wandelen!

Als we een klein dorpje naderen komt de pittige geur van drogende kruiden ons tegemoet, net als het mekkeren van de geiten.

                         

Gastvrij worden we uitgenodigd om thee te drinken bij een gezin waar Holi vorig jaar, samen met haar reisgenoten, een solarlamp heeft opgehangen. Ze zijn er erg blij mee en laten vol trots zien dat de lamp goed beschermd wordt tegen stof en vuil (er hangt een plastic zak overheen). De kamer is lekker koel en multifunctioneel! Winkeltje, opslagruimte, keuken en een zit-slaap gelegenheid ineen. Het lukt ons net om met z'n allen op de houten bankjes te zitten. Zo mooi om te zien dat Holi constant geknuffeld wordt door de eigenaresse.




Als we het dorp verlaten gaat het pad flink omhoog en zijn we omgeven door het groen van de bomen in dit bos. Geweldig om weer hier te lopen, te ervaren dat ik mijn cadans als vanzelf op pak tijdens het stijgen. Ik wil zo nog wel uren, dagen door lopen.....

Onder de heilige 'People Tree' smullen we van onze meegebrachte lunch. We blikken vanaf dit punt uit over de lager gelegen aardappelvelden. Er wordt gewassen bij de aanwezige waterput en de kleren worden in de zon zo over de planten gelegd om te drogen. Alles in een heerlijk rustig tempo.


                  

Het lijkt alsof de mensen hier alle tijd hebben....ik voel de rust neerdalen in mezelf en wandel verder in mijn eigen tempo, gevuld met stilte en vreugde.

Anita


2 opmerkingen:

  1. Het lijkt me een heerlijke wandeling!
    Groetjes Natasja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Natasja, het is inderdaad een heerlijke wandeling waarbij veel te zien is onderweg. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen