vrijdag 15 januari 2016

3 Keer is scheepsrecht!

De beslissing is genomen en het ticket geboekt. Op 30 maart vertrek ik naar Nepal, het land waaraan ik mijn hart verloren heb.

Een reis zonder trektocht met veel bijzondere elementen. Kennis maken met weer andere delen van het land. Nieuwsgierig? Neem hier alvast een kijkje: Rituelen & Heiligdommen


3 Keer is scheepsrecht volgens het gezegde én de titel van deze blog. Dus ....binnenkort vlieg ik richting Kathmandu!

Een stukje achtergrond informatie is hier misschien wel op zijn plek.

Op de laatste dag van mijn trektocht in 2013 werd ik ziek. Gesteund door een sherpa, de mantra 'Ohm mani padme hum', heb ik uiteindelijk volledig uitgeput de eindbestemming bereikt. Daar het bed in gedragen. Het doortastende optreden van de gids en een reisgenote maakte het mogelijk om met z'n 3-en per jeep met chauffeur naar het ziekenhuis in Kathmandu te gaan. Een helikopter vliegt nl. niet in het donker door de Himalaya. Ik heb me volledig in vertrouwen aan hun zorgen over gegeven. Een helse rit in het donker hoorde ik een dag later.....

                                

Gelukkig knapte ik snel op en kon ik met de geplande terugvlucht mee naar Nederland. In 2014 wilde ik terug naar Nepal. Had mijn ticket al vroeg gekocht. Helaas bleek ik nog niet fit genoeg om die uitdaging aan te gaan. Met pijn in mijn hart de verstandige beslissing genomen niet te gaan. Zo kon ik mezelf ook de tijd gunnen aan te sterken. Mijn reis liep niet weg.

In april 2015 wist ik het zeker. In mei ga ik naar Nepal: ticket en visum in the pocket, dus ready to go! Helaas werd het land getroffen door een verschrikkelijke aardbeving waardoor mijn reis geannuleerd werd. Wat was ik verdrietig en voelde ik me machteloos om hier in Nederland te zijn en voor mijn gevoel niets te kunnen doen...daarover in een volgend blog meer.

Ik heb nu dus voor de 3e keer een ticket voor Kathmandu, Nepal!

Wordt vervolgd....:-)

Anita

Geen opmerkingen:

Een reactie posten